Заболеваемостта  от COVID-19 в Област Ловеч плавно спада, стана ясно

...
Заболеваемостта  от COVID-19 в Област Ловеч плавно спада, стана ясно
Коментари Харесай

Щабът: Заболеваемостта  от COVID-19 в Област Ловеч плавно спада

Заболеваемостта  от COVID-19 в Област Ловеч гладко спада, стана ясно от съвещанието на Общинския действен щаб за предварителна защита и ограничение на разпространяването на ковид, което се организира на 30 ноември следобяд под председателството на кмета Корнелия Маринова. 14-дневната заболеваемост за региона към 29 ноември е 469 на 100 000 души, при 558 на 100 000 души за миналата седмица. Това оповестяват от пресцентъра на общината.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 28752
Общо диагностицираните случаи към 30 ноември 2021 г в региона са 10 003. Активните случаи са 719, от които 570 са на домашна изолираност и лекуване и 149 приети в болница. Излекуваните лица са 8632, под карантина са 1004 души, умрелите са 652.

Ваксинирането върви постепенно, само че прогресивно, заяви и.д. шефът на РЗИ – Ловеч доктор Росица Милчева. Ако за страната има 28.9 % имунизирани, то за региона процентът е 24.4%. За региона общо имунизираните са 51 782 души. Осигурени са и 1620 бустерни дози, като „ трета игла “ се прави на всички места, където се прави имунизация. Продължават инспекциите за съблюдаване на санитарните ограничения, формирани са два акта.



Лошата вест е, че 31 души от общинската администрация са диагностицирани с COVID-19, което е 20 % от състава, заяви кметът Корнелия Маринова. Това е последица от „ изборите късно “, защото множеството от инфектираните бяха ангажирани с провеждането на изборите, уточни кметът.

Шестте кревати в реанимацията в болничното заведение са заети, болните от COVID-19 са общо 54, като от тях единствено петима са имунизирани. Това заяви новият шеф на МБАЛ „ Д-р Параскев Стоянов “ Янко Кочев.



Учениците от 1-4 клас не престават да учат присъствено, като се изключи две паралелки. Всички извършени до момента бързи проби са негативни, заяви началникът на РУО Еленко Начев. Ако първоначално започнахме с 39 паралелки, в този момент от общо 61 паралелки 59 са в класните стаи. Има обезпечени дози доникъде на декември, добави Еленко Начев.

Създадена е организация за търговците на риба във връзка идния Никулден – 6 декември, заяви зам.-кметът Цветан Георгиев. Допуснати до момента са пет компании на локални търговци за интервала 25 ноември до 10 декември. За търговците е наложително съществуването на зелен документ или бърз тест. Местата са избрани по този начин – две маси в ж.к. „ Младост “, едната до аптеката, друга шатра в ж.к. „ Червен бряг “, както и шатра и маса на ул. „ Княз Имеретински “ до ЛИДЛ. На 6 декември Община Ловеч ще провежда обичайното разпределяне на рибена супа, при съблюдаване на отдалеченост и на всички останали санитарни ограничения. Подробности ще бъдат обявени в допълнение.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 28752  В Пазарджишко се регистрира нарастване на заболеваемостта от COVID-19 В Пазарджишко се регистрира нарастване на заболеваемостта от COVID-19  Българите от ЮАР ще бъдат сложени под карантина у нас Българите от ЮАР ще бъдат сложени под карантина у нас  " Зелени коридори " за имунизация във Велико Търново
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР